Κινητοποίηση για την σωτηρία 11χρονου!

Ένα ακόμη μικρό παιδί από το νησί μας ηλικίας μόλις 11 ετών, πάσχει από λευχαιμία και χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών προκειμένου έτσι να «επανέλθει» στη ζωή! 
Στη προσπάθεια που καταβάλλεται για να βοηθηθεί το συγκεκριμένο παιδί, μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο μας.
Ειδικότερα, το δίγλωσσο σχολείο Ρόδου πήρε την πρωτοβουλία να το ανακοινώσει και να καλέσει τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας τη προσεχή Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα να βρεθεί στο χώρο του σχολείου μόνο για πέντε λεπτά προκειμένου να γίνει δότης μυελού των οστών. Το σχολείο βρίσκεται στην Γεωργίου Σεφέρη κοντά στην Ηλιούπολη (πίσω από το ζαχαροπλαστείο Mikes στον πρώτο όροφο).
Η εξέταση γίνεται με στοματικό επίχρισμα (σάλιο) που το παίρνουμε για να δούμε αν υπάρχει ιστοσυμβατότητα και καταχωρείται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όπου και παραμένει μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας του.
Αν βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή επιβεβαιώνει τη συγκατάθεσή του και έπειτα προσφέρει Αιμοποιητικά Κύτταρα που είναι σαν μία Εθελοντική Αιμοδοσία και όχι Μυελό Των Οστών όπως γινόταν παλαιότερα.
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά , προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες του αίματος , όπως είναι η ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ που απειλούν τη ζωή τους.
Για πολλούς από αυτούς η μεταμόσχευση προσφέρει τη μοναδική ελπίδα για ζωή .
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ;
Ροδιακή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις