Αιμοδοσία στην παλιά Κοινότητα Καλυθιών

Κυριακή 10-2-2013 απο 09.00-13.00
Είναι καιρός να συζητηθεί το αν θα ξαναενεργοποιηθεί η τράπεζα αίματος Καλυθιών, με κάποιον υπεύθυνο.
Ευτυχώς υπάρχει ο Φάρος αλλά και η Τεμψιχόρη που εθελοντικά θα μπορούσαν να αναλάβουν (δεν έχω συζητήσει ακόμα μαζί τους).
Σε αυτην την περιπτωση οι αιμοδότες δε θα εχουν ατομικά βιβλιάρια για να χρησιμοποιήσουν το αίμα τους σε όποιον θέλουν, αλλά οι φιάλες θα είναι διαθέσιμες για όποιον Καλυθενό έχει ανάγκη. Φυσικά θα πραγματοποιούνται τακτικές αιμοδοσίες και θα κρατείται αρχείο.
Στην άλλη περίπτωση δηλ. της μη δημιουργίας της <<Τράπεζας Αίματος Καλυθιών>> θα πραγματοποιούνται αιμοληψίες στο χωριό μια ή δύο φορές το χρόνο, με προσωπικές πρωτοβουλίες ατόμων που εργάζονται στο ΓΝΡ, οι αιμοδότες θα έχουν προσωπικό βιβλιάριο και θα μπορούν να δίνουν τις φιάλες αίματος σε όποιον θέλουν.
Δε πρέπει να παραλείψω:
1) Το ενδιαφέρον και την επιμονη του κ. Δημήτρη Κώστα για συνεχή αιμοδοσία των κατοίκων του χωριού και την ενεργοποίηση της τράπεζας αίματος με την ονομασία
<< Εθελοντική Τράπεζα Αίματος Καλυθιών η Αγία Παρασκευή>>
2) Θα δωθούν βεβαιώσεις για αιμοδοτική άδεια
3) Τις προσπάθειες που έκανε η κ. Αθανασάκη Βούλα (σύζυγος Γιάννη Φλεβάρη) για να οργανωθεί αυτή η αιμοδοσία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΡ
Τσαμπίκος Χατζηδιάκος νοσηλευτης ουρολογικής κλινικής ΓΝΡ

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Παρακαλούνται όσο περισσότερα άτομα να προσέλθουν για να βοηθήσουν σε αυτό το όμορφο έργο της αιμοδοσίας,
Δεν κοστίζει τίποτα και είναι απεριόριστο το καλό που μπορούμε να κάνουμε για τον συνάνθρωπό μας!!
Ας γίνει το χωριό μας πιό ενεργό!!!
Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας!!! Αύριο λοιπόν Κυριακή 10/2/2013 ελάτε όλοι στην παλιά Κοινότητα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι!!
10 λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να δώσουν πολλά όμορφα χρόνια σε έναν άνθρωπο!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις