Ουδέν κρυπτόν υπό την Τρόικα...


Μετά τις καταθέσεις, οι τράπεζες καλούνται να αποστείλουν στοιχεία για δάνεια που έχουν χορηγήσει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα και τα οποία δεν δικαιολογούνται από την οικονομική δυνατότητα του φορολογουμένου ή της επιχείρησης.
Στόχος ο εντοπισμός των περιπτώσεων που το δάνειο για την αγορά επαγγελματικού ακινήτου ή κατοικίας χρησιμοποιείται ουσιαστικά για τη νομιμοποίηση «μαύρου» χρήματος ή το «ξέπλυμα» από φοροδιαφυγή. 
Ο φορολογικός έλεγχος αποκαλύπτει εκατοντάδες περιπτώσεις που το δάνειο αποτέλεσε μέσο για νομιμοποίηση κεφαλαίων που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες.
Οι τράπεζες, βρίσκονται πλέον σε διατεταγμένη υπηρεσία φορολογικού ελεγκτή και τα αιτήματα που διεκπεραιώνουν καθημερινά είναι δεκαπλάσια σε σχέση με αυτά πριν από μια τριετία. Αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών, μέσω των οποίων μεταφέρθηκαν ποσά στο εξωτερικό, για την παρακολούθηση κινήσεων λογαριασμών σε βάθος ακόμη και δεκαετίας, είναι καθημερινά και καταφθάνουν από παντού!
Οι τράπεζες έχουν μετατραπεί στον πιο συστηματικό μηχανισμό πάταξης της φοροδιαφυγής και οι καθυστερήσεις που διαπιστώνονται είναι συνάρτηση της υποστελέχωσης της προσωπικού στις συγκεκριμένες διευθύνσεις, αλλά και της πληθώρας των αιτημάτων που καταφθάνουν από διαφορετικές Αρχές, ακόμη κι αν όλες αυτές εκπροσωπούν το Δημόσιο.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ
Πηγή: http://www.skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις