Ένας πραγματικός θησαυρός

Πραγματικός θησαυρός, ο Κυριακάτικος διαγωνισμός του πολιτιστικού Συλλόγου " Ο Φάρος", που περιλάμβανε και το κυνήγι του θησαυρού. Για πρώτη φορά, συμμετοχές χωρίς ανταγωνισμό, αλλά και με πραγματική άμιλλα, μεταξύ των διαγωνιζομένων, αλλά και πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, μιας και μια τουλάχιστον ερώτηση, αφορούσε σε "εύρημα", εκτός χωριού.


Αυτό, ίσως αποτελέσει και το κίνητρο, για συμμετοχή, από το ερχόμενο και ομάδων από άλλες περιοχές του νησιού και γιατί όχι, από άλλα μέρη της Ελλάδας, δίνοντας κίνητρο και για τουριστικές δράσεις. Ήρθε η ώρα της εξωστρέφειας, μιας και το κυνήγι του θησαυρού, απέκτησε φανατικούς φίλους και υποστηρικτές.



Ο Ομφαλός, πρεσβεύει πάντα την άποψη της εξωστρέφειας, που πρέπει να διέπει τις δράσεις των Συλλογικών οργάνων της περιοχής μας, μιας και μόνο έτσι, μπορεί να ζυμωθεί μια δράση με επιρροές από άλλα μέρη και να προσελκύσει κοινό, που να συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα και κατά συνέπεια, να εξασφαλίσει συνέχεια στους Συλλόγους, που με τη σειρά τους, θα αποκτήσουν συνέπεια στις διοργανώσεις.
Με αυτό τον τρόπο, κατοχυρώνουμε σε βάθος χρόνου, τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων δράσεων και κάνουμε γνωστή, την παραγωγή πολιτισμού, που τόσο όλοι μας, έχουμε ανάγκη.
















  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις