Λίκνο του τουρισμού η Ρόδος

Και φέτος η Ρόδος σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της υπηρεσίας ταξιδίων TripAdvisor, παραμένει πρώτος... υποψήφιος Πανευρωπαϊκός προορισμός για διακοπές και φλερτάρει με την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη τουριστικών προορισμών.
Η Ρόδος εδώ και χρόνια αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών όλων των εθνικοτήτων. Παραμένει στην κορυφή της σειρά προτίμησης των ξένων για τις διακοπές τους. Προσφέρει αυτό το ” κάτι ιδιαίτερο” στον επισκέπτη της, ο οποίος όσα χρόνια και αν περάσουν θα προτιμήσει το νησί μας για λίγες καλοκαιρινές ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.
Και πως να μην είναι η Ρόδος το ισχυρό φαβορί της Ελλάδας, ώστε οι ξένοι να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από τη χώρα μας; Χαρακτηρίζεται ως το νησί με την περισσότερη ηλιοφάνεια, περιτριγυρισμένο από καθαρά γαλανά νερά, με φόντο πράσινο στο κέντρο του νησιού και δεκάδες αξιοθέατα για τους επισκέπτες. Ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης του νησιού, θα βρει αυτό το “κάτι” που ταιριάζει στις προτιμήσεις του.
Σε τι περιορίζεται η Ρόδος; Σε φυσική ομορφιά; Σε ιστορικό πλούτο; Σε πολιτισμικούς θησαυρούς; Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις; Στην ανάδειξη ηθών, εθίμων και παραδόσεων; Σε κάθε προτίμησης διασκέδαση; Παραμένει επί σειρά ετών ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες οι οποίοι αναχωρούν ευχαριστημένοι από το νησί μας.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Ρόδο προσελκύει και μια μερίδα νέων επισκεπτών με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Επιπλέον η Ρόδος φαίνεται ότι αποτελεί παγκοσμίως προτίμηση για τους ξένους για την πραγματοποίηση πολιτικών γάμων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ειδυλλιακά τοπία με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Ενισχυτική για τον τουρισμό της Ρόδου ήταν και η συνεχής αύξηση των τελευταίων ετών των αφιχθέντων κρουαζιερόπλοιων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.
Η φετινή σεζόν για τη Ρόδο σιγά σιγά ανοίγει, με τα πρώτα τσάρτερ ήδη να έχουν προσγειωθεί στον διεθνή αερολιμένα του νησιού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται μαζικότερη άφιξη τουριστών και φαίνεται πως τα μηνύματα που οι τουριστικοί φορείς έχουν από παγκόσμια δημοσιεύματα, έρευνες και την παρουσία τους στις εκθέσεις τουρισμού, η Ρόδος θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα “θερμό”καλοκαίρι.
Η οικονομική κρίση φαίνεται πως σε πρώτη φάση δεν επηρέασε την προτίμηση των τουριστών για να κάνουν τις διακοπές τους στη Ρόδο. Σύμφωνα με έρευνες αναμένεται αύξηση του ποσοστού εισερχόμενων τουριστών στη Ρόδο, από θαλάσσης και από αέρος, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό για την αγορά της Ρόδου.
Οπότε η Ρόδο προετοιμάζεται για να υποδεχθεί κι επίσημα τη φετινή σεζόν, κρατώντας και πάλι τα ηνία για τον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας, παρά τα εμπόδια που εμφανίζονται από τη μεριά της Ελληνικής κυβέρνησης όπως την αφαίρεση από τη Ρόδο της διεύθυνσης τουρισμού.
Ευχόμαστε οι φορείς του νησιού και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να συνδράμουν ώστε η σεζόν να κυλήσει ομαλά για το νησί μας. Η Ρόδος από μόνη της με κινητήρια δύναμη το φυσικά κάλλη της έκανε την αρχή, τώρα μένει η συνέχιση του έργου της από εμάς τους Ροδίτες…
rodosreport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις