Γκρι καπνός, από το μέγαρο Μαξίμου

Για σημαντική πρόοδο στο Ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο η τρόικα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα προσθέτοντας πάντως ότι "ορισμένα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα".
Επισημαίνεται επίσης ότι θα χρειαστεί πρόσθετη τεχνική εργασία για την επίλυση των ζητημάτων αυτών. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται λόγος για ένα "μικρό διάλειμμα" προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες με το κλιμάκιο των ελεγκτών να "σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Απριλίου για να συνεχίσει την εργασία του".
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:
"Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πραγματοποίησε συζητήσεις με τις Ελληνικές αρχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά με την αξιολόγηση του Ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά ορισμένα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Καθώς είναι αναγκαία πρόσθετη τεχνική εργασία για να διευθετηθούν αυτά τα θέματα, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να επιτρέψει την ολοκλήρωση της εν λόγω εργασίας. Η αποστολή σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Απριλίου για να συνεχίσει την εργασία".
Γκρι καπνός από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι νεωτέρας
Εξάλλου, όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr ο «καπνός» που βγήκε από το Μαξίμου χθες το βράδυ ήταν γκρι, καθώς ο Πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι της τρόικας άφησαν ανοικτά, τελικά, τα θέματα που περιλαμβάνει η διαπραγμάτευση για την δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Προκειμένου δε, να μη δοθεί η αίσθηση του «ναυαγίου», ανακοινώθηκε πως δίνεται πίστωση χρόνου ενός μήνα στην κυβέρνηση να επεξεργασθεί καλύτερα τις προτάσεις που παρουσίασε (και, αντίστοιχα, στην τρόικα να μελετήσει τις εναλλακτικές λύσεις που έπεσαν στο τραπέζι), ώστε να επιτευχθεί «αποτελεσματική» συμφωνία.
Ειδικά για την τύχη της δόσης,ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε μεν αργά το βράδυ πως «έχει διασφαλιστεί», θεωρείται όμως δεδομένο ότι δεν έχει διασφαλιστεί το πότε θα δοθεί. Κι αφού η τριάδα Τόμσεν-Μαζούχ-Μορς αναχωρεί σήμερα από τη Χώρα για να επιστρέψει «τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου», προκύπτει ότι η εκταμίευση θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρξει συμφωνία στο δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις