Μαραθώνιος ανάγνωσης Πλάτωνα στις Βρυξέλλες : ''12 ώρες για την Ελλάδα''

Ένα διαφορετικό μαραθώνιο προγραμματίζουν για τις 9 Μαΐου Έλληνες που ζουν στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο κεντρικής εκδήλωσης της πρωτοβουλίας Ευρωπαίων πολιτών «12 ώρες για την Ελλάδα», 200 άνθρωποι, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων θα διαβάσουν την «Πολιτεία» του Πλάτωνα, ο καθένας στη γλώσσα του.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο μαραθώνιος ανάγνωσης της «Πολιτείας» θα διαρκέσει 10 ώρες ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ολοήμερη γευσιγνωσία Ελληνικών φαγητών και κρασιών, συζητήσεις με θέμα τη Δημοκρατία, φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου, μύηση στους Ελληνικούς χορούς και παρουσιάσεις από τον επικοινωνιολόγο Πίτερ Οικονομίδη και τον Γιώργο Χωραφά.
Θα ακολουθήσει συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβα, και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω live streaming. Η οργάνωση και διαχείριση της πρωτοβουλίας γίνεται από ομάδα Βέλγων εθελοντών και άλλων Ευρωπαίων πολιτών, που κατοικούν στις Βρυξέλλες και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ελληνικό τμήμα της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», στη ΜΚΟ Make-a-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδα), καθώς και στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).
Γραφίδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις