"Εξαιρετικής ποιότητας" το 93,2% των ακτών της Ελλάδας

«Οι θάλασσές μας, οι ακτές μας και το κλίμα της Χώρας αποτελούν ανταγωνιστικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε 2.155 ακτές της Χώρας, από την οποία προέκυψε ότι οι 2.009 εξ΄αυτών, δηλαδή το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του93,2% ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας».
Οι 114, ποσοστό 5,3% χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», οι 26 (1,2%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 6 σημεία, δηλαδή το 0,3%, ως «ανεπαρκούς ποιότητας».
Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης, πραγματοποιήθηκε από την ειδική γραμματεία υδάτων του ΥΠΕΚΑ, με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2009- 2012) και αποτυπώνεται σε ειδική έκθεση.
Σε σχέση με την ταυτότητα της έρευνας, συνολικά, τέθηκαν υπό παρακολούθηση 2.155 σημεία, εκ των οποίων τα 2.149 βρίσκονται σε παράκτια ύδατα και τα υπόλοιπα 6 σε εσωτερικά ύδατα και, συγκεκριμένα σε λίμνες.
Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΚΑ, η Ελλάδα, σε συμμόρφωση και με τις απαιτήσεις της κοινοτικής Οδηγίας 2006/7/ΕΚ για τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα αποτελέσματα της παρακολούθησης και την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης.
nooz.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις