Ξεκίνησαν κι οι φωτιές

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, μετά και τις δύο χθεσινές πυρκαγιές που ξέσπασαν η πρώτη στην περιοχή Πούλια ανάμεσα στον Έμπωνα και τον Αγιο Ισίδωρο, και η δεύτερη στην περιοχή Θεολόγου. Και οι δύο πυρκαγιές τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη Ρόδο.
Ο διοικητής της ΠΥΡ κ. Γαιτανίδης , εξέφρασε την πικρία του αλλά και τον προβληματισμό του κάνοντας γνωστό για άλλη μια φορά, ότι «βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, καθώς δεν έχουν καθαριστεί δασικοί δρόμοι , ούτε έχουν συσταθεί τοπικές εθελοντικές ομάδες . H πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε πολλά σημεία» είναι αδύνατη και επικίνδυνη» δήλωσε.
Στο μεταξύ ,σοβαρός προβληματισμός υπάρχει στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στη θέση Πούλια.
Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία. Έτσι ερευνάται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρησμό, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να υποστηριχθεί ακόμα με βεβαιότητα.
Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις