Σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών από την Κομισιόν

Οριστικό τέλος στη διαμάχη των κρατών της Ε.Ε. σε θέματα φοροδιαφυγής σκοπεύει να θέση η Κομισιόν, με τη θέσπιση ενός συστήματος αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών εσόδων που θα αφορά στους κατοίκους της αλλοδαπής.
Το σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο θα αφορά όλα τα εισοδήματα, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων και των κεφαλαιακών κερδών, θα βασίζεται στο υφιστάμενο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις καταθέσεις των κατοίκων της αλλοδαπής, το οποίο θα ενισχυθεί έως το τέλος του έτους.
«Με τη σημερινή πρόταση, τα κράτη μέλη θα διαθέτουν περισσότερα όπλα για να υπολογίσουν και να συλλέξουν τους φόρους που δικαιούνται», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος σε θέματα φορολογίας, Αλγκίρντας Σεμέτα.
«Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να προωθήσει τη θέσπιση υψηλότερων προτύπων ορθής φορολογικής διακυβέρνησης σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο επίτροπος, καταλήγοντας ότι «θα αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιό μας για τη δυναμική επίθεση ενάντια στη φοροδιαφυγή».
Εφόσον υλοποιηθούν τα σχέδιά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών στον κόσμο. Στη σύνοδο του G8 στη Βόρεια Ιρλανδία την επόμενη εβδομάδα, η Κομισιόν σκοπεύει να προωθήσει τη σύσταση ενός ανάλογο συστήματος σε διεθνή εμβέλεια, το οποίο θα βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αυξήσουν τα φορολογικά τους έσοδα.
Bussines tips

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις