Οριστικά 3 Δήμοι, στο νησί της Ρόδου

Στο Υπουργείο Εσωτερικών οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για τις αλλαγές που θα γίνουν σε τέσσερα μεγάλα νησιά, αναφορικά με τον αριθμό των Δήμων που μέχρι τώρα είναι και στα τέσσερα από ένας.
Η επιτροπή που επεξεργάστηκε τον εν λόγω σχεδιασμό από τότε που ήταν αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Χαρ. Αθανασίου, νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, εισηγείται τις παρακάτω αλλαγές.
Τρεις Δήμοι στα νησιά Ρόδος και Μυτιλήνη και από δύο Δήμοι στα νησιά Χίος και Κέρκυρα – αλλά στην Κέρκυρα οι τοπικοί παράγοντες πιέζουν για τρεις.
Η ψήφιση στη Βουλή των παραπάνω αλλαγών στον Καλλικράτη αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, καθώς αλλάζουν όλοι οι σχεδιασμοί όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, αφού θεωρείται βέβαιο ότι το κεντρικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο νέο Δήμο Ρόδου, ενώ νέοι υποψήφιοι θα εμφανιστούν για τους άλλους δύο Δήμους του νησιού.
Λεπτομέρειες για το γεωγραφικό «σχήμα» των τριών νέων Δήμων στο νησί της Ρόδου δεν έχουν γίνει γνωστές. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο ένας Δήμος θα περιλαμβάνει το βόρειο τρίγωνο του νησιού.
Rodosalarm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις