Τι γίνεται σε ένα λεπτό στο Ίντερνετ;

                                                             photo: irishtimes.com
Εάν υπάρχει κάτι που σε εκνευρίζει περισσότερο το καλοκαίρι από τη ζέστη και τα κουνούπια, αυτό είναι να αργεί ο υπολογιστής, το κινητό, το tablet, γενικά ό,τι έχει σχέση με τη σύνδεσή σου στο δίκτυο. Είτε είσαι στην παραλία και θες να ανεβάσεις φωτογραφία με το εξαιρετικό σου μαύρισμα, είτε είσαι στο σπίτι και καταριέσαι όσους επιδεικνύουν ξαπλώστρες, μάσκες και βατραχοπέδιλα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Χάνεις χρόνο. Έχεις, αναρωτηθεί, όμως, τί χάνεις στην πραγματικότητα; Τί συμβαίνει κάθε λεπτό στο ίντερνετ;
Σύμφωνα με έρευνα συμβουλευτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα social media, μέσα σε 60’’ αποστέλλονται κατά μέσο όρο 204 εκατομμύρια emails, υπάρχουν δύο εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google και η Amazon πουλά 62.548 προϊόντα. Ταυτόχρονα, το LinkedIn δέχεται 11.000 αναζητήσεις για εργασία και 278.000 tweets γεμίζουν το timeline. Όσο για το Facebook, αυτό δέχεται 1.8 εκατομμύρια likes. Υπάρχουν κι άλλα. Στο YouTube ανεβαίνουν βίντεο που μπορούν να γεμίσουν 72 ώρες, ενώ 571 sites δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο. Τέλος, μόνο από το iTunes κατεβαίνουν 15.000 τραγούδια.
Α! Παραλίγο να το ξεχάσουμε. Επειδή, λογικά, αυτή την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είστε έτοιμοι να βγάλετε φωτογραφία και να τη φιλτράρετε στο Instagram, να ξέρετε πως θα είναι μία από τις 3.600 που ανεβαίνουν εκεί. Όχι το λεπτό. Το δευτερόλεπτο.
ένα άρθρο των Πρωταγωνιστών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις