Κυνική ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό: "Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε αποφασίσει σε διάφορους τομείς, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο και να παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεχάστε το μνημόνιο, ξεχάστε την τρόικα".
Τι ομολογεί ο κύριος Γεωργιάδης; "Χρησιμοποιήσαμε τον μπαμπούλα της δόσης και της χρεοκοπίας ως δικαιολογία για να περάσουμε ότι θέλαμε.."
Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και σ'αυτή την περίπτωση, είναι η γνωστή πλέον μέθοδος του Σοκ και του Δέους, που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως τις τελευταίες δεκαετίες από αρκετές κυβερνήσεις, ώστε να επιβάλλουν δικτατορικά τις επιλογές τους.
Το Σοκ και το Δέος συνιστούν ενέργειες οι οποίες συνεπάγονται φόβους, κινδύνους και καταστροφές που αδυνατούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι στην πλειονότητά τους, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία/τομείς της κοινωνίας της απειλής ή της ηγεσίας της. Η φύση, με τη μορφή καταιγίδων, τυφώνων, σεισμών, ........μπορεί να προκαλέσει Σοκ και Δέος. Κι όταν δεν το κάνει η φύση, το δημιουργούμε εμείς..
-Shock and Awe: Achieving Rapid Dominance (το στρατιωτικό δόγμα για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις