"Άρωμα" εμπρησμού, στη φωτιά στον Καλαμώνα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που – αυτή τη φορά – εκδηλώθηκε περίπου στις 5.30 το απόγευμα στην περιοχή του Καλαμώνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ενισχύοντας τις υποψίες περί εμπρησμού. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να διαλευκάνει τα αίτια που προκάλεσαν τη νέα αυτή πυρκαγιά η οποία αν δεν περιορίζονταν άμεσα, μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία.
Τα δύο μέτωπα, το ένα προς τον ‘Αγιο Σουλά, και το δεύτερο προς το στρατόπεδο 211 που βρίσκεται στην περιοχή του Καλαμώνα, θα μπορούσαν να είχαν αποτεφρώσει δύο από τους σημαντικότερους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Ρόδου.
Η άμεση κινητοποίηση δασοπυροσβεστών, φορέων, κατοίκων και εθελοντών περιόρισαν αρχικά και έθεσαν υπό έλεγχο τελικά στις 7 το απόγευμα το μέτωπο που κατευθύνονταν προς τον ‘Αγιο Σουλά.
Παράλληλες πρσπάθειες καταβλήθηκαν και έξω από το στρατόπεδο 211 που βρίσκεται στην περιοχή του Καλαμώνα, αφού υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η πυρκαγιά μπορούσε να προκαλέσει και εκεί μεγάλη καταστροφή.
Το έργο των δασοπυροσβεστών ενίσχυσαν οι ασθενείς άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε περίπου 6 στρέμματα χαμμηλής βλάστησης και δάσους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις