Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Ρόδου

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο μαζί με το ακτινοθεραπευτικό τμήμα που πρόκειται να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Ρόδου αν επισπευστούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου μετά από τις προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Κρεμαστινός, εκτιμάται ότι προσφέρουν τα μέγιστα στους Ροδίτες, αλλά και τους Δωδεκανήσιους που μέχρι σήμερα σπεύδουν σε Αθήνα και Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες να πάσχουν από καρκίνο.
«Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο εκτιμώ ότι θα λειτουργήσει το αργότερο σε δύο μήνες αφού το μηχάνημα θα παραδοθεί τον Οκτώβριο. Η λειτουργία του θα είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Δωδεκάνησο, διότι οι μισοί Ροδίτες βρίσκονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών είναι για καρδιολογικά προβλήματα και οι άλλοι για καρκίνο» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.
Πάντως και ο ίδιος ο καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτήρισε τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου αρχικά και στη συνέχεια του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, αν οι αρμόδιοι βέβαια τρέξουν την όλη διαδικασία για την κατασκευή του κτιρίου που θα το στεγάσει, ως τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στην περιοχή με πρωτοβουλία του.
Μάλιστα, μετά από παρέμβαση του κ. Κρεμαστινού, γιατρός από το «Αττικόν» για ένα διάστημα θα τεθεί επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που θα στελεχώσουν το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, για δώσει την αξιοπιστία που πρέπει στη λειτουργία του.
«Τα θεωρώ ως τα μεγαλύτερα έργα που έχω προσφέρει στον τόπο. Μάλιστα είναι μεγαλύτερα και από την κατασκευή του Νοσοκομείου, διότι από μόνο του μπορεί να είναι ένα καλό κτίριο αλλά είναι υπολειμματικό, διότι δεν έχει την υποδομή για την αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων και καρκίνων. Με τη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου ανοίγεται μια νέα εποχή για το Νοσοκομείο της Ρόδου. Επίσης, με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη θα γίνει τον επόμενο μήνα εκδήλωση στο νησί, με στόχο να δημιουργηθεί τμήμα διαβήτη στο Νοσοκομείο της Ρόδου», υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός.
Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις