Κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές με ένα e-mail

Με ένα απλό ενημερωτικό e-mail θα μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ούτως ώστε να μπει ρευστό στα κρατικά ταμεία, αδιαφορώντας προφανώς για το κοινωνικό κόστος που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα στέλνει με ηλεκτρονική μορφή στις τράπεζες τα κατασχετήρια που θα έχει εκδώσει, και τα χρηματοπιστωτικά καταστήματα με τη σειρά τους θα πρέπει να απαντούν άμεσα εάν και κατά πόσο ο οφειλέτης έχει τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων στο εν λόγω ίδρυμα, καθώς και το ύψος των χρημάτων αυτού.
Από τη στιγμή που θα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ρευστό στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, το υπουργείο Οικονομικών θα προβαίνει σε άμεση ανάληψη του ποσού που οφείλεται ή τουλάχιστον όσων χρημάτων υπάρχουν προκειμένου να καλυφθεί έστω ένα μέρος του ποσού που χρωστάει. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών!
Η ηλεκτρονική επικοινωνία θα αρχίσει από τον Οκτώβριο, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία μοναδικοί «διαμετακομιστικοί κόμβοι» ηλεκτρονικής διασύνδεσης, οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή.
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις