Ρόδος:Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο

«Λίφτινγκ» στην εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης θα γίνει έπειτα από τα σημαντικά έργα που πρόκειται να εκτελεστούν τους επόμενους μήνες από τον Δήμο Ρόδου.
Στα έργα αυτά, η ολοκλήρωση των οποίων θα αναμορφώσει την όψη του παραλιακού μετώπου, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ροδίων, Μπάμπης Ευθυμιάδης. Μετά από τις προσπάθειες που κατέβαλε η δημοτική αρχή σημαντικά έργα που θα αναβαθμίζουν το ιστορικό κέντρο και τη Μεσαιωνική Πόλη υλοποιούνται των οποίων η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Κουσουρνάς την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η κατασκευή του ξύλινου πεζόδρομου από την Κολώνα μέχρι τον τουριστικό λιμένα και μαζί με το έργο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος, ξεκινά και η ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς ο δρόμος του παραλιακού μετώπου θα μετατραπεί προσωρινά σε μονόδρομο. Η κυκλοφορία δηλαδή των οχημάτων θα επιτρέπεται μόνο με κατεύθυνση από το κέντρο προς το λιμάνι μέσω της Κολόνας. Επομένως, οι οδηγοί που βρίσκονται στο λιμάνι και επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο με τα οχήματά τους θα πρέπει να διέρχονται μέσω της οδού Βύρωνος.
Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και παρά το γεγονός ότι η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα, η δημοτική αρχή επέλεξε να ξεκινήσει η κατασκευή του σε μια περίοδο που η τουριστική περίοδος βαίνει προς το τέλος της.
« Ο ξύλινος πεζόδρομος θα ξεκινήσει από την Κολώνα και θα φτάσει μέχρι τον τουριστικό λιμένα με πλάτος 3,5 μέτρα, όπως και το τμήμα από την Κολόνα έως και το ύψος της ΔΕΗ. Ο δρόμος της παραλιακής οδού θα είναι μονόδρομος, αφού δεν μπορεί κατά τη διάρκεια των εργασιών να υπάρχει διπλή κυκλοφορία. Σε συνεργασία με την Τροχαία Ρόδου καθορίστηκε η κίνηση των οχημάτων να γίνεται από το κέντρο προς το λιμάνι. Η κυκλοφορία των οχημάτων από το λιμάνι προς το κέντρο θα διοχετεύεται μέσω της οδού Βύρωνος και για ένα διάστημα περίπου 3-4 μηνών, όσο δηλαδή διαρκέσουν τα έργα. Αν και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εδώ και ένα μήνα οι εργασίες, καθυστερήσαμε για να μην πέσουν πάνω στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης, είναι πολύ σημαντικό, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο».
Επίσης, άμεσα θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του έργου για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης από τη Νέα Αγορά μέχρι και το Έλλη.
«Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση των πλακόστρωτων και την αναβάθμιση του πράσινου και της πλατείας Ιωαννίδη, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης των οχημάτων» υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς
Σημαντικά έργα ξεκίνησαν να κατασκευάζονται και εντός της Μεσαιωνικής Πόλης τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν άλλη πνοή στο Μνημείο. Ειδικότερα, έχει ήδη ξεκινήσει η ανάπλαση των πλατειών Δωριέως, Ακουσιλάου και Αλχαδέφ εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά τη χειμερινή περίοδο. Στο έργο προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις για την ανάδειξη των τριών πλατειών οι οποίες θα δοθούν στη συνέχεια προς χρήση στο κοινό. Παράλληλα και μετά την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας οσονούπω θα υλοποιηθούν οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν για την αναβάθμιση της εισόδου στην πύλη Ντ’ Αμπουάζ και του χώρου όπου βρίσκονται σήμερα οι υπαίθριοι ζωγράφοι. Η μελέτη του έργου προβλέπει την πλακόστρωση του χώρου και την ενοποίηση του με την οδό Ορφέως που ήδη είναι αναβαθμισμένη.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε επίσης και στην αγορά δύο μίνι μπας από τον δήμο για την εξυπηρέτηση της γραμμής εμπορικό λιμάνι- Κολόνα και Μανδράκι σε συνδυασμό με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης 400 θέσεων για οχήματα στον εμπορικό λιμένα, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, οι μελέτες των έργων αυτών συντάχθηκαν από τη διεύθυνση της Μεσαιωνικής Πόλης.
Από τη μεριά του ο κ. Ευθυμιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκκίνηση των εργασιών που θα συμβάλλουν όπως είπε στην αναβάθμιση και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και της Μεσαιωνικής Πόλης. Όπως έκανε γνωστό στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πύλης Ντ’ Αμπουάζ την επόμενη τουριστική περίοδο θα κατασκευαστούν ομοιόμορφα και καλαίσθητα κιόσκια για τους νόμιμους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή.
ellinikh-odysseia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις