Ανάπτυξη το '14, εκλογές το 2016

«Η Χώρα δεν βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας και πως σε καμία περίπτωση η δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία». Μιλώντας στο Mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο Πρωθυπουργός, είπε ότι για να βγει η Χώρα από την κρίση γρήγορα, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ' όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο». Έσπευσε πάντως να παραδεχθεί ότι «το 2013 είναι η χειρότερη χρονιά που πέρασε ο Έλληνας.»
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ιδεολογικό πρόβλημα, αλλά η άνοδος των άκρων οφείλεται στα άκρα. «Δεν υπάρχουν ρίζες ναζί στην Ελλάδα, είναι μία αντίδραση στα δύσκολα που περνάει ο κόσμος. Με το που θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και να επικρατεί ομαλότητα και σταθερότητα τέτοια φαινόμενα θα εξαφανιστούν». Από την άλλη, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποστήριξη ορισμένων ακραίων συμπεριφορών, ενώ κάλυψε απολύτως τον συνεργάτη του Χ. Λαζαρίδη ως προς τις θέσεις που εκφράζει. Επίσης επισήμανε εκ νέου ότι η Χώρα οδεύει προς την έξοδο από την κρίση, υλοποιώντας με αποτελεσματικότητα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Βασικές επισημάνσεις:
Οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Πρέπει να μάθουμε να υπακούμε σε μία λογική σταθερότητας. Θα γίνει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε το καθεστώς των δημοτικών εκλογών, όπου ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιλέξει δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους από διαφορετικούς συνδυασμούς.
«Δεν έχω στο μυαλό μου κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχουν θαυμάσιοι Έλληνες, θα βρεθεί κάποιος για να αποφευχθούν οι εκλογές.»
Το 2014 θα υπάρχει μικρή, αλλά βιώσιμη ανάπτυξη.
Διαβάστε επίσης
Γιάννης Στουρνάρας: «δέχεται επιθέσεις επειδή τα λέει πιο χοντρά από όσο συνηθίζεται. Δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, έχει τη στήριξή μου.»
Αλέξης Τσίπρας: «Το πρόβλημά του δεν είναι να γίνει κυβέρνηση, αλλά αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να πείσει τους δικούς του ανθρώπους. Είναι δημιουργός και θύμα των συνιστωσών. Πρέπει να ξεπεζέψουν από ιδεολογήματα που έχουν πεθάνει. Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη να μη βγούμε από την κρίση. Δεν δέχεται το πρωτογενές πλεόνασμα και απειλεί τους επενδυτές.»
Για τις σκληρές εκφράσεις που υιοθετεί ο Α. Τσίπρας εναντίον του: «στη θέση που βρίσκομαι έχω μία πυξίδα, να βγει η Χώρα από την κρίση. Όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν.
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Βάλλεται για τα υποβρύχια και τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν του βρήκαν τίποτα. Έχουμε πολιτικές διαφορές, αλλά κοινή ευθύνη απέναντι στη Χώρα.
Για την αποχώρηση Κουβέλη: «Ρωτήστε τον ίδιο, δεν έχει πείσει ούτε τους δικούς του. Αδικεί και τον ίδιο το να λέει ότι ήμουν έτοιμος για εκλογές.»
«Κίνηση των 58»: «Ο μέσος Έλληνας έχει σήμερα καταλήξει σε μερικές βασικές παραδοχές για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την Ευρώπη. Από τη στιγμή που είναι υπέρ των αξιών αυτών δεν έχω πρόβλημα, θα τους κρίνουμε στο μέλλον.»
Κλείσιμο της ΕΡΤ: «Δεν ήταν λάθος, δεν πήγαινε άλλο.»
Παρακολουθήσεις: «Από πλευράς κράτους δεν υπάρχει κάτι κεντραρισμένο για να παρακολουθεί κάποιον πολίτη. Αν χρειαστεί, γίνονται παρακολουθήσεις με άδεια από τον εισαγγελέα.»
Το πιο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετώπισε: «Η δυσπιστία των εταίρων στην εκκίνηση της θητείας.».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις