Γελοιότητες με τη διάσπαση του δήμου

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται πλέον όλοι οι τοπικοί παράγοντες, αφού το υπουργείο Εσωτερικών ούτε και χθες ξεκαθάρισε το τι θα πράξει με την διάσπαση των νησιωτικών δήμων!
Παρά τις φήμες και τις πληροφορίες, μέχρι και χθες δεν είχε ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει. Πολλοί μάλιστα έκαναν λΌγο για αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, γεγονός που άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Ηδη από το πρωί, οι εκτιμήσεις είχαν την τιμητική τους. Σύμφωνα με κάποιες από αυτές, δεν θα γινόταν διάσπαση των νησιωτικών δήμων λόγω αντιδράσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι η διάσπαση θα αφορά τελικά μόνο την Μυτιλήνη.
Μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή πάντως το θέμα δεν είχε ξεκαθαρίσει, γεγονός βέβαια που βαρύνει την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Νωρίτερα υπήρξε παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Γάκη και συγκεκριμένα:
Διαφάνεια στις διαδικασίες και πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τα κυβερνητικά σχέδια για το Δήμο Ρόδου, ζητάει με ερώτησή του στη Βουλή, ο Δημήτρης Γάκης.
Ο βουλευτής Δ/νήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών το κρίσιμο ερώτημα της “κατάτμησης” ή μη του ενιαίου Δήμου Ρόδου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ζητώντας να σταματήσει να γίνεται ο Δήμος Ρόδου πεδίο κυβερνητικής επικοινωνιακής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης
Στην ερώτησή του ο Δημήτρης Γάκης σημειώνει την ανάγκη σεβασμού της πραγματικότητας της πόλης και της κατοχύρωσης της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιωτικών ΟΤΑ με ουσιαστική – θεσμική στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στη Δωδεκάνησο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει τη σημασία της διαφάνειας σε κάθε κίνηση που γίνεται για τυχόν μεταβολές στον «Καλλικράτη» και της ουσιαστικής στήριξης στο Δήμο Ρόδου. Μόνο έτσι, ο μεγαλύτερος δήμος στο Νότιο Αιγαίο θα αποκτήσει λειτουργικότητα και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική των μικρών τοπικών κοινωνιών του νησιού.
Οι πολίτες της Ρόδου θέλουν το νησί τους χώρο ανάπτυξης και δημιουργίας και όχι το πεδίο μικροπολιτικών κυβερνητικών σχεδιασμών και επικοινωνιακού παιχνιδιού στις πλάτες των δημοτών.
Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε προηγούμενη ερώτηση του βουλευτή Δ/νήσου για το ίδιο θέμα που είχε έγκαιρα και τεκμηριωμένα τεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου το Νοέμβριο 2013.
rodiaki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις