Μιχάλης Μανιάς: Χρονιά σαν παραμύθι - Σήμερα η βράβευσή του

Ο ΠΣΑΠ βραβεύει σήμερα ( Δευτέρα 3/2,19:00 NovaSports1) τον Μιχάλη Μανιά, ως πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος με τη φανέλα του Απόλλωνα, ενώ είναι και υποψήφιος για το καλύτερο ταλέντο της χρονιάς και το planetapollon θυμάται τις καλύτερες στιγμές του Ροδίτη επιθετικού και της ομάδας στην αξέχαστη περσινή χρονιά.
Όταν το καλοκαίρι του 2012 ο Απόλλων αποκτούσε από τον πρόσφατα υποβιβασμένο στη Δ’ Εθνική Π.Α.Ο. Ρουφ, τον 22χρονο τότε Μιχάλη Μανιά, ελάχιστοι –ίσως ούτε και ο ίδιος- μπορούσαν να φανταστούν τι θα συνέβαινε μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Ο ανταγωνισμός για μία θέση στην 11αδα ήταν σκληρός, αφού ο Στάθης Καραμαλίκης ήταν αυτός που είχε αποκτηθεί για να καλύψει τη θέση του σέντερ – φορ στο βασικό σχήμα.
Αντικειμενικός στόχος της ομάδας δε ήταν η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Όμως η απόκτηση καλών, φθηνών και φιλόδοξων παικτών όπως ο Μανιάς, ο Τσεμπερίδης, ο Καμαρά, ο Δεληζήσης, ο Ιασωνίδης και ο Χιντζίδης, η επιλογή ενός προπονητή που είχε αφήσει διαπιστευτήρια στα γήπεδα με αυτή του την ιδιότητα μετρώντας πολλές ανόδους σε μικρότερες κατηγορίες και φυσικά η οικονομική ασφάλεια που παρείχε η διοίκηση του Σταμάτη Βελλή, αποτέλεσαν σε συνδυασμό με την προσθήκη έμπειρων παικτών (Κατσίκης, Χατζηζήσης, Λεοντίου, Κοτταράς) και τον κορμό της περασμένης σεζόν (Κύργιας, Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Καραδέμητρος, Κωνσταντίνου, Κρουσταλέλης) τη συνταγή μιας απρόσμενης για τους περισσότερους επιτυχίας.
Ο Ροδίτης επιθετικός ήταν ίσως η καλύτερη προσωποποίηση της αξέχαστης περσινής χρονιάς. Ερχόμενος με ελάχιστες εμπειρίες, έχοντας παίξει μόνο σε Γ’ και Δ’ Εθνική, οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα έδινε ανάσες στον Καραμαλίκη. Άρπαξε όμως την ευκαιρία από τα μαλλιά σκοράροντας όταν μπήκε ως αλλαγή στην πρεμιέρα απέναντι στο Θρασύβουλο. Μέχρι το χειμώνα καθιερώθηκε στην 11αδα βγαίνοντας πρώτος σκόρερ της Football League με 18 γκολ σε 39 παιχνίδια πρωταθλήματος και είχε τεράστια συμβολή στην επιστροφή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» εκεί που ανήκει, μετά από 13 ατέλειωτα χρόνια.
Πρωταγωνίστησε επίσης στο Κύπελλο Ελλάδας, στην πρώτη πρόκριση του Απόλλωνα εις βάρος ομάδας της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, με τα 2 γκολ που πέτυχε απέναντι στον ΟΦΗ στη Ριζούπολη. Απέκτησε στενή επαφή με την εξέδρα, λόγω του έντονου τρόπου με τον οποίο συνηθίζει να πανηγυρίζει τα γκολ του και κανείς Απολλωνιστής δεν θα ξεχάσει τους το γκολ που πέτυχε στην Πάτρα, σφραγίζοντας όχι μόνο την άνοδο στη Super League, αλλά και τον τίτλο του πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας.
Έχοντας υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με το σύλλογο, το καλοκαίρι έγινε «μήλο της έριδος» για πολλές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δεν τα βρήκε με τον Απόλλωνα και παρά το γεγονός ότι είχε αρκετές καλές προτάσεις, προτίμησε να δώσει τα χέρια με τον Άρη των χιλίων προβλημάτων, σε μία απόφαση που σίγουρα αιφνιδίασε πολλούς.
Φέτος η χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, με το Μανιά όμως να μην τα πηγαίνει καθόλου άσχημα με τα 4 γκολ που έχει πετύχει σε 19 εμφανίσεις, αν αναλογιστεί κανείς την τραγική κατάσταση της ομάδας του και ότι είναι η πρώτη σεζόν της καριέρας τoυ στη Super League.
Πολλά ειπώθηκαν πάντως το καλοκαίρι και η «υπόθεση Μανιά» εξελίχθηκε σε ένα μίνι – σίριαλ τον Ιούνιο στη Ριζούπολη. Το σίγουρο είναι ότι όπως βοηθήθηκε πολύ από την ομάδα, έτσι και αυτός βοήθησε πάρα πολύ πέρσι. Οι περισσότεροι Απολλωνιστές όπως και να ‘χει θα τον θυμούνται ευχάριστα, τόσο για την ποδοσφαιρική του προσφορά, όσο και για το χαρακτήρα του μέσα και έξω από το γήπεδο

Σχόλια

Ο χρήστης Apolon KAF. είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης omfalos είπε…
Ο ομφαλός, έχει ενεργοποιήσει, την αυτόματη διαγραφή, κακόβουλων σχολίων. Αυτό έχει σαν συνέπεια, τη διαγραφή σχολίων από τον blogger διαχειριστή της google, κάθε φορά, που η μηχανή αναζήτησης διαπιστώνει πως ένα σχόλιο, ανήκει στη σφαίρα του κακόβουλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις