Νομική εμπλοκή για δύο συνδυασμούς

Σοβαρά νομικά προβλήματα φέρονται να αντιμετωπίζουν υποψήφιοι δήμαρχοι αναφορικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου τους και την ανακήρυξή τους μεθαύριο από το Πρωτοδικείο της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται τα νομικά επιτελεία δύο παρατάξεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πρόβλημα που φέρεται να έχει προκύψει με τις ποσοστώσεις των υποψηφίων συμβούλων τους.
Ήδη οι νομικοί σύμβουλοι προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα το οποίο παρομοιάζεται με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, καθώς υπάρχουν περιορισμένες νομικές λύσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν από το αδιέξοδο τις παρατάξεις.
Πάντως το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και οριστικά έως και αύριο, καθώς ως γνωστό και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Σάββατο 3 Μαΐου πρόκειται να γίνει από το Πρωτοδικείο της Ρόδου η ανακήρυξη των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου.
Σε περίπτωση που το όλο ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί, τότε οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες, δυσάρεστες και αρνητικές.
Από την πλευρά τους τα επιτελεία των παρατάξεων εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι όλα θα τακτοποιηθούν αφού υπάρχουν τα σχετικά περιθώρια από τον νομοθέτη, και εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.
rodiaki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις