Αναβιώνει η γιορτή του Πάσχα, στο Φαληράκι

Την αναβίωση μιας παλιάς πολύ σημαντικής εκδήλωσης για το Φαληράκι, αποφάσισε ο Σύλλογος Γυναικών Καλυθιών. 
Τη γιορτή του Πάσχα στον Άγιο Νεκτάριο, που ήταν εν τη γενέση της, αφιερωμένη στους ξένους επισκέπτες του Φαληρακίου, μιας και το Πάσχα είναι σχεδόν πάντα νωρίς, κοντά στις πρώτες αφίξεις τουριστών.
Η γιορτή είχε θεσμοθετηθεί από τον Ποσειδώνα, τη δεκαετία του '80 και γίνονταν ανελλειπώς, μέχρι και το 1998, μέχρις ότου υπήρχε η πρώην Κοινότητα Καλυθιών, που συνέδραμε σημαντικά στην εκδήλωση.
Από το 1999 σταμάτησε και αλήθεια είναι πως άφησε σημαντικό κενό στις δράσεις που είχαν να κάνουν με το "ζύμωμα" ξένων και ντόπιων. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται πως, τουρίστες, που έρχονταν ήδη για χρόνια στο Φαληράκι, προγραμμάτιζαν τις διακοπές, τους, για να είναι εδώ, στη γιορτή του Πάσχα. Έτσι "χτίστηκε" ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών, που σε αρκετές οικογένειες των Καλυθιών, άφησε δεσμούς φιλίας, μέχρι σήμερα. Έτσι "χτίστηκε" ο τουρισμός στο Φαληράκι. Το πως κατοικήθηκε, είναι μια άλλη ιστορία. 
Από τη Ροδιακή, πήραμε:
Την Κυριακή του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί η νέα δράση του συλλόγου Γυναικών «Μεσόγειος», που όπως ανακοινώθηκε θα λάβει χώρα, στον Άγιο Νεκτάριο Φαληρακίου.
Η πρόεδρος του συλλόγου Κυριακή Χασίλα, επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη βιομηχανίας ενέργειας και φυσικών πόρων, Γιάννη Φλεβάρη και τον ενημέρωσε για την εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι με μεζέδες και κρασί.
Στο πλαίσιο δηλώσεών του ο κ. Φλεβάρης δήλωσε τα εξής: «ο Σύλλογος γυναικών Μεσόγειος είναι ένας έντονα δραστήριος σύλλογος που παράγει στον τομέα του πολιτισμού μία δράση με ορατά αποτελέσματα.
Είχαμε πρόσφατα μία εκδήλωσε στο χωριό του Αη Βασίλη στον Άγιο Μηνά Καλυθιών που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη με τη στήριξη του περιφερειάρχη και της περιφέρειας.
Είχα μία συνάντηση με την πρόεδρο η οποία προγραμματίζει ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι, για να αναβιώσει ένα παλιό έθιμο και προετοιμάζει όμορφα και πολλά πράγματα ώστε οι τουρίστες μας και οι ντόπιοι κάτοικοι και όσοι περάσουν από κει, να απολαύσουν παραδοσιακό μεζέ, Ροδίτικο κρασί.
Θέλω μέσω της προέδρου να ευχαριστήσω όλα τα μέλη γιατί δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι στην πρωτοπορία και παράγουν δράσεις για όλους με χειροπιαστά αποτελέσματα.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις