Φρίντα Κρητικού: Από τις Καλυθιές, στα σαλόνια τέχνης της Αθήνας

Η Φρίντα Κρητικού γεννήθηκε το 1992 στις Καλυθιές της Ρόδου και είναι απόφοιτη του τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Σπούδασε επίσης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Olsztyn της Πολωνίας μέσω του προγράμματος Erasmus. Ασχολείται κυρίως με την εικονογράφηση και το σχέδιο, καθώς και με τη δημιουργία βίντεο (visuals, videoart). Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, παραδίδει σεμινάρια κόμικς σε μικρά παιδιά. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, κινηματογράφου και μεταξοτυπίας.
Η παιδική σειρά «Τσαλαπετεινός», παρουσίασε τη νικήτρια του διαγωνισμού εικονογράφησης για το νέο παιδικό βιβλίο του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου με τίτλο "Ο μικρός πιλότος".
Ο διαγωνισμός είχε συνολικά 68 συμμετοχές. Οι διαγωνιζόμενοι υπέβαλαν 5 έγχρωμα σχέδια μικρού μεγέθους, τα οποία εικονογραφούσαν σημεία του κειμένου που επέλεξαν ελεύθερα από ένα, κοινό για όλους, απόσπασμα του κειμένου. Από τις συμμετοχές αυτές επιλέχθηκαν τρεις για να διαγωνιστούν στη δεύτερη φάση, με ένα σχέδιο μεγάλου μεγέθους. Το έπαθλο για τη νικήτρια του διαγωνισμού είναι μια σύμβαση έκδοσης με τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ, η οποία περιλαμβάνει προκαταβολή επί των πνευματικών δικαιωμάτων. Τον διαγωνισμό κέρδισε τελικά, η Φρίντα Κρητικού.Αυτό τον καιρό, η Φρίντα Κρητικού, συμμετέχει σε ένα νέο διαγωνισμό, με έπαθλο ένα πλήρως καταρτισμένο γραφείο γραφιστικής. Ο Ομφαλός, που κατά καιρούς δημιουργεί αφιερώματα, σε παιδιά της μικρής μας κοινωνίας που ξεχωρίζουν, εύχεται στη Φρίντα και πάλι να είναι νικήτρια!

                                         Από την πτυχιακή εργασία της Φρίντας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις