Στέφανος Ιω. Κορφιάς, νευροχειρουργός, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών



Ο Στέφανος Κορφιάς του Καλύμνιου δασκάλου Ιωάννη Στ. Κορφιά και της Ροδίτισσας δασκάλας Θέτας Σπανού, από τις Καλυθιές, αποτελεί καύχημα για τη Ρόδο και την Κάλυμνο, αλλά και για όλη τη Δωδεκάνησο. Εξελίσσεται σε διαπρεπή νευροχειρουργό, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, δίπλα στον καθηγητή Δαμιανό Σακκά.
Πριν 5 χρόνια και σε ηλικία 39 ετών έγινε Λέκτορας, σήμερα, προ ολίγων ημερών, στα 44 του χρόνια, αναγορεύτηκε Επίκουρος Καθηγητής. Τον συγχαίρουμε από καρδιάς και του ευχόμαστε και "εις ανώτερα". Πιστεύουμε ότι σύντομα θα πατήσει και τα δύο τελευταία σκαλιά, του Αναπληρωτή καθηγητή και του Τακτικού Καθηγητή. Αν και, πρέπει να επισημάνουμε, στην πράξη και πριν ακόμη γίνει Λέκτορας, αναπλήρωνε στο χειρουργικό αλλά και στο διδακτικό έργο, τον καθηγητή του και πνευματικό του πατέρα, τον κ. Δαμ. Σακκά
Το βαθμό του Επίκουρου Καθηγητή τον κατέκτησε, αφού αγωνίστηκε τον «αγώνα τον καλόν» διανύοντας εντυπωσιακή επιστημονική και ακαδημαϊκή πορεία. Η νευροχειρουργική του δεινότητα είναι αναγνωρισμένη από την επιστημονική του κοινότητα, εντός και εκτός Ελλάδος, και επιβεβαιώνεται καθημερινά με τις θαυματουργές επεμβάσεις του.
Αργώ της Καλύμνου
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις