Απόλλων Καλυθιών: Κυνικός «επαγγελματίας», σε απόσταση βολής

Καλυθιές
Ουκ ολίγη ποσότητα ιδρώτα και υπομονής χρειάστηκε να καταθέσει ο Απόλλων προκειμένου να βρει τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Ηρακλή Μαριτσών, να φτάσει σ’ ένα- σε κάθε περίπτωση δίκαιο- 2-0 και να συνδυάσει το πρώτο παιχνίδι του μέσα στο 2018 με τη μείωση της απόστασής του από την κορυφή της βαθμολογίας στο ελάχιστο.
Αν «καθρεφτίζεται» κάτι στο τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα που διεξήχθη υπό δύσκολες συνθήκες (βαρύ γήπεδο, μεγάλο διάστημα βροχής κι ένα δεκάλεπτο με χαλάζι) , είναι η προσπάθεια της μίας ομάδας να κερδίσει το ματς και της έτερης απλά για να μην το χάσει.
Οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς, στο πρώτο ημίχρονο βρήκαν διαστήματα ισορροπίας ανάμεσα στα σαφώς μεγαλύτερα του ανούσιου και αγχωμένου παιχνιδιού πρωτοβουλίας των Καλυθενών, δεν τους επέτρεψαν να βρουν ρυθμό και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο ελάχιστα. Ταυτόχρονα έψαξαν τις αντεπιθέσεις, όμως ήταν ακίνδυνοι. Σ’ ένα ματς δύναμης και ποιοτικά κακό, δεν εκπλήσσει που οι καλές στιγμές μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Στο 22’ και μετά από γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Διακουράκης στόπαρε, ωστόσο το σουτ του από πλάγια θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 39’, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, όταν ο Σαχίνης δεν βρήκε στόχο στην ωραία καρφωτή κεφαλιά που έπιασε από κοντά, έπειτα από κόρνερ του Παλάζη από τα δεξιά. Μεσολάβησε, στο 32’, ο συνδυασμός του Κούρου τον Αμπελά και το σουτ του τελευταίου από καλή θέση, το οποίο και μπλόκαρε ο Ροδίτης.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ορμή, ο Ηρακλής άρχισε να αμύνεται στο μισό γήπεδο αφήνοντας τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την περιοχή του, ωστόσο πολύ γρήγορα φανέρωσε την αχίλλειο πτέρνα του, που δεν ήταν άλλη από τις στημένες φάσεις. Μία τέτοια βρήκε ο Απόλλων στο 58’ και πέτυχε το γκολ, το οποίο έψαχνε και βάσει τις επιμονής του, δικαιούταν. Ο Παλάζης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κυρίτσης νίκησε στον αέρα τους αντίπαλους αμυντικούς και με όμορφη διαγώνια κεφαλιά έλυσε τον «γόρδιο δεσμό», κάνοντας το 1-0.
Έχοντας πετύχει το ζητούμενό τους, οι παίκτες του Χάσταλη έδωσαν χώρο παραχωρώντας στους αντιπάλους τους μία πρωτοβουλία που οι δεύτεροι απλά δεν είχαν τον τρόπο να αξιοποιήσουν. Ταυτόχρονα θέλησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη μέσα από μία καλή αντεπίθεση. Την ιδανική την εκδήλωσαν στο 79’. Με έξοχη ενέργεια, ο Γεωργιάδης πέρασε δύο αντιπάλους του και άνοιξε το παιχνίδι στα δεξιά του για τον Μαθιό, εκείνος έβγαλε τετ α τετ τον Καντιμοίρη και ο πολύπειρος επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με διπλή προσπάθεια, καθώς το πρώτο πλασέ του αποκρούστηκε από τον Σκυλλά. Μια χαρά ήταν η διαιτησία των Πατσιόπουλου, Μπέκα και Κάζα.
Οι συνθέσεις:
Απόλλων Καλυθιών
Ροδίτης, Σαχίνης, Νικολός (84’ Καλαϊτζίδης), Κυρίτσης, Γεωργιάδης, Διακουράκης (59’ Μπάρδης), Φλεβάρης (88’ Μίσκου), Καντιμοίρης (80’ Γιορδαμνής), Μαθιός, Κίτσος, Παλάζης
Ηρακλής Μαριτσών
Σκυλλάς, Λενιού, Παπαδημήτρης, Βασιλώττος Ε. (61’ Τσαλώλης), Ζάζας, Ανδρεόπουλος, Μπιλιάς, Βασιλώττος Χ. (85’ Σιαμαντούρας), Παπακωνσταντής (65’ Λολάκης), Αμπελάς, Κούροςhttp://www.rodiaki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις